Kamp Kozijnen is onderdeel van meerdere bouwtechnische bedrijven waardoor wij u een totaalpakket kunnen aanbieden. Voor elk bouwtechnisch probleem hebben wij een oplossing!Beglazing

  • Standaard HR++ beglazing.
  • Aangevuld met gelaagd glas conform Bouwbesluit.
  • Eindeloze aanvullende mogelijkheden m.b.t. geluidwerendheid, energiezuiniger en design.

Gelaagd glas

Het glas bestaat uit twee of meer ruiten die met een taaie, elastische folie tot een onverwoestbare eenheid zijn verbonden. Bij een aanval van buitenaf bindt de folie de scherven,waardoor naar binnen grijpen of naar binnen klimmen verhinderd wordt. Gelaagd veiligheidsglas wordt met betrekking tot slag- en doorbraakwering onderworpen aan strenge kwaliteitstests. De vernietiging van het glas geschiedt aan de hand van een simulatie waarbij men een metalen kogel als projectiel op het glas laat vallen; bij beglazing van type P4A bedraagt de hoogte bijv. 9 m. Doorbraakwerend glas wordt getest door bijlslagen.

Geluidwerend glas

De akoestisch geïsoleerde ramen van HBI houden het dagelijkse lawaai buiten en bieden mensen de mogelijkheid om te genieten van hun recht op rust in huis. Zodat u zich thuis weer prettig kunt voelen.

Een open raam laat het geluid van buiten ongehinderd naar binnen komen. Aan een drukke verkeersstraat betekent dat een geluidsniveau van ongeveer 75 dB.
Oude ramen met enkelglas isoleren slechts ca. 20 dB. Vergeleken met het open raam betekent dat een geluidsreductie van ongeveer 75 %, wat bij de huidige geluidsoverlast geheel ontoereikend is.
Ramen met standaard isolatieglas bieden een waarde 29 dB en dus een reductie van het niveau met ca. 90 %.
Geluidswerende beglazingen met 45 dB reduceren het geluid van buiten echter met 96 % en bieden dus een nagenoeg volledige afscherming van het geluid. Door de subjectieve waarneming van het menselijke gehoor wordt dus een akoestische isolatie geboden van zo goed als 100 %.

Zelfreinigend glas

Voor iedereen die mooiere hobby's heeft dan ramen wassen, biedt HBI beglazingen aan met zelfreinigend oppervlak.
Dankzij een speciale oppervlaktelaag, die gebruik maakt van het principe van de fotokatalyse, worden vuildeeltjes door de zon ontleed en door de regen gewoon weggespoeld.

Figuurglas

Met speciale beglazingen zoals verfijnd figuurglas of artistieke glas-in-lood-ramen kunt u uw ramen prachtig accentueren. Omdat de speciale glastypen van HBI met elkaar kunnen worden gecombineerd, beschermen deze afhankelijk van de eisen tegen te sterk zonlicht, geluidsoverlast, inbraak en ongewenste inkijk. Tegelijkertijd bieden ze een sfeervol samenspel van licht en kleur.

Klik voor meer informatie over zelfreinigend glas.