Kamp Kozijnen is onderdeel van meerdere bouwtechnische bedrijven waardoor wij u een totaalpakket kunnen aanbieden. Voor elk bouwtechnisch probleem hebben wij een oplossing!Energiebesparing

Kamp Kozijnen gebruikt over het algemeen voor renovatie het HBI Rehau verdiepte meerkamerprofiel, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Dit profiel biedt in energetisch opzicht de beste, voor kunststof kozijnen momenteel op de markt beschikbare profieltechniek. Daarnaast is dit het kozijn dat door de maten bijna gelijk is aan een houten kozijn. Voor de warmte-isolatie, de statica en het optische verschijningsbeeld speelt de profielvormgeving een beslissende rol. Voor de verbetering van de statische belastbaarheid is de vleugel en het kozijn van ieder kunststofraam traditioneel versterkt met verzinkte staalprofielen.

Deze groot gedimensioneerde staalprofielen worden tijdens de productie rondom dichtgelast en vormen daardoor een homogene eenheid met het meerkamer kunststofprofiel. In combinatie met geïntegreerde hoekverstevigingen wordt zelfs bij deuren met een groot glasoppervlak een extreme stabiliteit gerealiseerd.

Met onze kozijnen met verdiept profiel is er zelfs energiebesparing mogelijk tot wel 56 % (vergelijkingsbasis: houten/kunststofraam met een Uw van 2,7 W/m²K)

HBI-ramen voldoen namelijk aan de hoogste technologische eisen, verminderen de energiekosten en verhogen de waarde van uw huis: efficiënte raamprofielen en hoogisolerend warmte-isolatieglas laten nog slechts een te verwaarlozen hoeveelheid van de verwarmingswarmte naar buiten. Ook mogelijk is het gebruik van warmteisolatieglas / triple glas van HBI met warme glasrandverbinding: afstandhouders van kunststof kosten nauwelijks meer dan afstandhouders van aluminium, maar besparen ongeveer 10 % meer energie! Bovendien minimaliseert u zo de condensaatvorming aan de glasrand. Dankzij de grotere inbouwdiepte is driedubbelglas probleemloos mogelijk en kan de warmte-isolatie met Uw-waarden tot 0,77 W/m2K worden verhoogd tot passiefhuis-niveau.

U ziet: bij de bestendig hoge gas- en olieprijzen zijn energiebesparende ramen een investering voor de toekomst die snel is terugverdiend.